28. apr. 2011

Bruk penger på barna i stedet!

Audun Lysbakken (SV) ønsker å bruke penger på en offentlig evaluering av barnevernet og har satt ned et barnevernspanel og et offentlig utvalg. Vi i Venstre mener vi vet nok allerede. Det er hundrevis av barn der ute som ikke har tid til å vente på utredninger.

Vi vet at den kommunale barnevernstjenesten dreneres for fagkompetanse fordi de fleste ønsker å jobbe i det statlige barnevernet, hvor de ansatte får bedre arbeidsbetingelser, høyere lønn og prestisje. Venstre ønsker handling og mener at vi ikke kan miste mer tid.

Derfor har Venstre fremmet et forslag i Stortinget med flere konkrete forslag til hvordan kompetansen kan økes i barnevernet. Det viktigste i den kommunale barneverntjenesten der det direkte og første møtet med familien finner sted. Derfor haster det med å stanse fagflukten fra kommunal til statlig barnevern. Det haster også med å innføre en kompetansepott for kommunalt ansatte, rekruttere flere fagprofesjoner til barnevernet og øke ressursene.2 kommentarer:

  1. Iblant synes det som om man har handlingsvegring her til lands. Man er så opptatt av å granske, utrede, debatere, og evaluere at man glemmer det viktigste: å handle og gjennomføre de nødvendige endringer.

    SvarSlett
  2. Hei Sesselja!

    Enig! Det kan være fornuftig med gode utredninger før man setter i gang med tiltak, men når alle tall tyder på at det ikke fungerer godt nok slik det er i gang, så mener jeg at man ikke kan sitte rolig å vente på nok en utredning.

    SvarSlett