24. apr. 2013

Hvorfor stemme Venstre, i stedet for Høyre eller AP?

I det siste har mange spurt meg om hvorfor jeg byttet fra å være aktiv i Høyre til å bli med i Venstre.
I dette innlegget er noen gode grunner til å velge Venstre i stedet for både AP eller H.

1. Venstre er et sosialliberalt parti, et parti som ønsker forandring velkommen. Vi har alltid vært et foregangsparti og radikal for vår tid. Dette gjelder saker som det å kjempe for allmenn stemmerett, for at homofile skal få gifte seg, for en felles folkeskole og andre politiske saker som har vært radikal,– men som flertallet står for i dag. Venstre har alltid vært litt foran, og det skal vi fortsette å være. Vi er ikke konservativ, men fremoverlent og noe radikal.

2. Venstre ønsker et fritt internett, vektlegger personvernet på internett og er for fildeling. Vi er selvfølgelig også mot datalagringsdirektivet. Dessverre er Høyre og AP for datalagringsdirektivet (!) og de er ikke for fri fildeling.

3. Venstre vil bruke skattesystemet ut fra en annen tankegang enn de røde og blå. For de røde er all skattelette noe som bare tjener de rike og som svekker fellesskapet, for de blå er all skattelette en fordel uansett hvordan det gjøres. For oss i Venstre ser vi på skattesystemet som godt egnet for å påvike hvordan borgerne handler i økonomiske spørsmål på en måte som er bedre enn lover og regler. Vi vil bruke skattesystemet til å fremme innovasjon, investering i norske arbeidsplasser og en bærekraftig utvikling.

4. Venstre er mer opptatt av å bekjempe fattigdom og mener en omfordeling av barnetrygden og en økning i sosialhjelpssatsene er helt nødvendig dersom vi skal bekjempe fattigdom blant barn i Norge. Forskning viser at lave sosialhjelpsatser gir flere langtidsbrukere, mens høyere sosialhjelpsatser får folk videre i livet. Vi bruker 2.3 mrd. mer enn regjeringen pa fattigdomstiltak.

5.  AP og Høyre er langt mer glad i forbud enn Venstre. Venstre har mindre tro på forbud som et effektivt virkemiddel– enten det er snakk om forbud mot sexkjøp, poker, proffboksing, tigging, burka, eller en hel rekke andre forbud. Vi kan ikke forby alt vi liker. Her kan Høyre bli mye bedre, selv om de er bedre enn mange andre partier i Norge. Venstre er kåret av Civita til det partiet som er minst for forbud.

6. Venstre er mot oljeboring i Lofoten, Vesteralen og Senja og har en langt bedre klima og miljøpolitikk! Vi vil ha en endring i skattepolitikken der vi for eksempel har lavere skatt pa arbeid (som er bra for samfundet) og mer på forurensing (som er uheldig). Pa samme måte skal frukt og grønt bli billigere og sukkervarer bli dyrere.

7. Venstre vil tenke nytt i ruspolitikken og vil tillate heroinassistert behandling og andre tiltak som har fungert for a begrense misbruk av narkotika og overdoser i andre land. H og AP vil ikke endre dagens politiske linje selv om rådene fra Global Drug Commission og andre organer er meget tydelig.

8. Venstre vil ha en mer human asylpolitikk der barns rettigheter star sterkere enn i dag, men også strengere krav for a bli norsk statsborger. AP snakker om en mer human asylpolitikk for barna, men ville ikke endre lovverket pa en mate som endrer praksisen.

9. Venstre har lenge kjempet for bedre laerere i skolen og har en bedre utdanningspolitikk. Vi vil ikke ha karakterer i barneskolen slik H taler for, eller bruke så mye penger på ufaglærte slik dagens regjering har gjort.

10. Venstrekjemper for selvstendig næringsdrivende og småbedrifter, og har blitt kåret til det beste partiet for grundere av Frilansinfo.

8 kommentarer:

 1. Meget bra om Venstre. Har tagget loggen din til Liberal.no. Håper det er greit?

  SvarSlett
 2. Med tanke på å være imot forbud, står dere da også for at kommunene selv skal få bestemme scooterløyper og ferdsel i utmark? Dette er en heftig debatt her i Nordland hvor jeg er ifra! Men søring-kukan bestemme hva vi som nesten aldri er uten snø skal få lov til å gjøre, båtlivet her varer i 2-3 mnd, båtlivet forurenser generelt 3 ganger så mye og forårsaker mye oftere ulykker jevnt over alt. Resten av året her blåser det opp til storm og fryser på og snømengdene er heftige.. Men å bruke fjell og utmark til annet en fjellski og truger er knapt nok lov i enkelte områder men mindre man er same..(di er Nord Norges svar på Romfolket). Få igang denne debatten også, og sannsynligvis vinner dere kanskje noen ekstra stemmer her nordpå også etterhvert! :) Hilsen Kalde Nord!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Snø- og vannscootere bør legaliseres! Men her er det mye å hente i å forske på hvordan en skal senke støynivået på disse kjøretøyene. Japaneserne har nesten lydløse biler allerede, hva med hybrid scootere:-?

  SvarSlett
 5. Dette var fint skrevet! Stemmer Venstre, men er for boring av olje i Lofoten. I fremtiden.

  SvarSlett
 6. Perfekt! Dette skal eg bruke for å verve endå fleire inn i Unge Venstre (og å skaffe stemmar til valet, sjølvsagt).

  SvarSlett
 7. Joda, Venstre er vel og bra, men jeg kan ikke gi min stemme til et parti som vil i regjering med Høyre og KrF.
  Dere er i hvert fal mot FrP.

  SvarSlett