12. mai 2012

Asylbarna ofres for regjeringsmakt

Bildet er hentet fra www.nrk.no
I 2005 ble en liten gutt født på Stord Sykehus. Denne gutten var lille Nathan, som nå er blitt syv år.
Nathan bor i dag i Bergen, men skal snart sendes til et utrygt land han aldri har vært i, til diktaturstaten Etiopia.

Norge velger å se bort fra Barnekonvensjonen og norske lover som sier at barns tilknytning til riket skal vektlegges. Barn sendes ut av landet uten at de har fått en rettferdig vurdering av deres søknad om opphold– noe som er brudd på deres grunnleggende rettigheter. En politikk som på systematisk vis ikke tar hensyn til barns beste, er en barnefiendtlig politikk.

Dagens regjering med Arbeiderpartiet i spissen har gått inn for denne politikken, med støtte frå Høyre og Fremskrittspartiet. En politikk der barn som har blitt boende i landet i mange år, ikke blir hørt. En politikk der Norge som eneste land har fått til en returavtale med diktaturstyret i Etiopia. En politikk der innvandringsregulerende hensyn settes høyere enn barns tilknytning til riket, og der systemhensyn settes fremfor menneskehensyn.

Nathan har nærmest blitt symbolet på den inhumane asylpolitikken som føres i dag. Han er blitt frontfiguren for over 400 andre barn som er i samme situasjon. Da Venstre la fram et forslag på Stortinget som kunne reddet barna ut av denne situasjonen, så fikk vi støtte frå Krf. SV vil gjerne vente til det blir lagt frem en stortingsmelding om «Barn på flukt». I mellomtiden rives Nathan og mange andre barn bort fra sine norske venner og alt de kjenner fra sin norske oppvekst. AP kan glede seg over at de henter velgere fra FRP, men vi i Venstre har fått nok. Nå er det på tide at vi våkner og gir beskjed om at dette er helt uakseptabelt!

Nathan skal sendes ut før 16.mai og får ikke ta del i vår nasjonaldag 17. Jeg oppfordrer derfor alle til å delta i en partinøytral grønn-sløyfe-aksjon for å markere motstand mot dagens asylpolitikk og utsendelsen av disse barna. Grønt silkebånd får du tak i på hobby/syforretninger.

Bli med du også: http://www.facebook.com/events/225509054227158/

1 kommentar:

  1. Jeg er superglad for ditt grønn-sløyfe initiativ og har gjort det jeg kan for å spre budskapet og oppfordre til å bli med både via facebook og twitter.
    Her er mitt lille bidrag på min lille blogg:
    http://estetisk-sans.blogspot.com/2012/05/hvorfor-kan-de-ikke-bare-si-ja-til-oss.html

    SvarSlett