18. feb. 2012

Hvem skal Venstre samarbeide med?

En stemme til Venstre er en stemme til vår politikk, uansett. Jo sterkere Venstre står etter 2013 –jo mer av Venstres politikk vil kunne gjennomføres, enten det er snakk om å investere mer i forskning og utvikling, miljøvennlig infrastruktur, innføre en bedre ruspolitikk eller en mer human asylpolitikk. Debatten om hvem Venstre skal kunne samarbeide med raser likevel for fult, også internt i partiet. Her kan du si din mening!
Skal Venstre søke makt slik at vi kan få gjennom mer av vår politikk, og i utgangspunktet kunne samarbeide med alle partier så lenge vi får gjennom mest mulig av vår politikk? Eller bør vi ha et skifte og sørge for et borgelig samarbeid? Skal Venstre kunne samarbeide med FRP, selv om de representerer et ytterpunkt til vår politikk innen innvandring og klima? Kan et samarbeid mellom AP og Venstre fungere? Si din mening, og fint om diu forteller om du selv stemmer V fra før eller ikke  :)

3 kommentarer:

 1. Jeg tror venstre-velgerne (og potensielle velgere) er skeptiske til samarbeid med FrP ikke bare pga partiets kyniske asylpolitikk og deres fraværende miljøpolitikk, men også fordi FrP (i enda større grad enn Høyre) er for massive skattelettelser som gjør skattelettelser til et mål i seg selv, og ikke slik jeg opptfatter at Venstre gjør, nemlig å bruke skattelettelser for å gi stimulans til vekst og å få flere inn i arbeidslivet.

  Skal Venstre støtte en borgerlig regjering, håper jeg at det ikke skapes et inntrykk av at det kun er asylpolitikk og miljø som er viktig for Venstre, men også at de skattelettelsene som måtte komme som konsekvens av en boregerlig regjering, ikke skal gå på bekostning av velferd til de som har det vanskeligst.

  Klarer Venstre å påvirke en borgerlig regjering i velferd, miljø og innvandringspolitikken, bør vi kunne samarbeide med alle partier i opposisjonen.

  SvarSlett
 2. Et meget godt innspill, takk for det!

  SvarSlett
 3. Vi har her i Oslo sett Frp i aksjon som byråd for helse og eldreomsorg, miljø og samferdsel og kultur gjennom 4 perioder med høyre. Det er kameraderi og korrupsjon over hele linja, spesielt i samferdsel, som buss og drosje. Nå er vi spente på om Elvestuen glatter over all den skaden, eller om det blir en åpen og ryddig prosess. Det ser ut til at han glatter over mye for å smiske for fremtidig samarbeid, desverre. Jeg vil aldri noensinne stemme på et parti som samarbeider med Frp, uansett. Den jobben dagens venstre byråder gjør frem til neste valg vil ha stor betydning. Dere må vise handlekraft og skille dere bærekraftig ut, og ikke bare være lillebroren til Frp.

  SvarSlett