31. aug. 2011

Lar du deg kjøpe av enkel retorikk og gaver?

Bildet er hentet fra Vg.no
Er du blant dem som heller lar deg kjøpe av enkel retorikk og gaver i stedet for å sette deg inn i politikken til de ulike partiene? Da oppfordres du herved til å gjøre en innsats for demokratiet og styringen av Norge: Vit hva du stemmer for og for hvem de ulike partiene jobber for.

Valgkampen nærmer seg, og partienes valgkampbudsjetter er for lengst klare og nå offentliggjort. De største partiene har de største budsjettene, og på "valgkamptoppen" er Arbeiderpartiet med et valgkampbudsjett på 13 millioner. Høyre og Fremskrittspartiet følger med budsjetter på 8 millioner, mens Venstre og Senterpartiet ligger i bunn med bare ca 1 million.
Bildet er hentet fra fokusert.com

Hvert år får AP fem millioner kroner fra LO. Neppe tvil om at LO ønsker å få noe igjen for sine rause gaver til AP og de andre partiene på venstresiden, og at dette er tvilsom gjerning i et åpent demokrati som vårt. Kampen for å bli sett som det fornuftige alternativet i sentrum blir stadig tøffere.

AP har trolig lykkes med sitt enkle retoriske grep "Velferd eller skattekutt". En genial forenkling av virkeligheten som ser ut til å treffe de fleste. Med enorme valgkampbudsjett kan de gi en rose til alle borgerne i "utstillingsvinduet" Trondheim, ha store plakater av Jens over alt og med LO sin hjelp (som deler ut brosjyerer med bilde av de partilogoene man i følge dem ikke skal stemme på..) - så burde seieren være sikret i Trondheim. Det jeg sitter og lurer på er hvor mange av APs velgere som har tatt et bevisst valg. Tror folk virkelig at det handler om velferd eller skattekutt? Eller kanskje at valget står mellom de rødgrønne eller et borgelig samarbeid med FRP?

Vit da at du kan ønske forandring i Trondheim uten at du slipper å velge mellom "velferd og skattekutt", eller for den saks skyld; "velferd eller mer unødvendig byråkrati", som er en retorikk høyresiden kunne valgt å legge seg på. Når du skal velge hviket parti du skal stemme på ved dette lokalvalget så oppfordrer jeg deg til å besøke de ulike partienes hjemmesider og lese stortingsvalgsprogrammet og lokalprogrammet deres. Venstre vil ha forandring i Trondheim, men med sentrum og Høyre. En stemme på Venstre er en stemme på vår politikk og er meget verdifull for å sikre en enda større satsing på miljø, skole og småbedrifter i Trondheim. Din stemme kan gjøre at vi får inn flere enn tre i bystyret og dermed får større innflytelse. Bruk gjerne noen minutter i dag og sett deg inn i vår politikk ved å trykke her og se på vårt stortingsvalgprogram.

I motsetning til AP, FRP og H så må vi satse utelukkende på god politikk for alle borgerne fremfor store valgkampbudsjett. Vi er defor avhengig av å treffe de velgerne som tar seg tid til å vite hva de stemmer på.

Uansett hva du lander på, takk for at du tar et bevisst valg!1 kommentar: