7. mar. 2012

Regjeringen må ta hensyn til barna!

NRK Dagsrevyen fortalte på lørdag historien om Neda fra Palestina, en ti år gammel jente som har bodd på Dale asylmottak i Rogaland i hele ni år. For noen dager siden ble en av venninnene hennes hentet og sendt tilbake til Tsjetsjenia.

Mer enn 1000 barn har bodd sammen med foreldrene sine i over to år på norske asylmottak. Foreldrene får ikke jobbe, de får ikke undervisning, og bare penger nok til å overleve. Venstre mener barn som har levd mange år i Norge må få opphold av sterke menneskelige hensyn.

Dagsrevyens innslag om barn som lever i frykt på norske asylmottak viser hvor inhuman regjeringens politikk er. Det er helt åpenbart at det ikke er til barns beste å bo ni år i asylmottak. Regjeringen har lovet en avklaring om lengeværende barn i den varslede stortingsmeldingen "Barn på flukt", men denne meldingen føyer seg nå inn i rekken av saker, sammen med klimameldingen, som den rødgrønne regjeringen utsetter og utsetter.

Venstre har lenge etterlyst en avklaring når det gjelder barn som har levd lenge i Norge, og tok opp saken i en interpellasjon i Stortinget for et år siden, men fremdeles har ingenting skjedd. Regjeringen bruker mer tid på intern krangling enn på å innføre faktiske politiske tiltak. Nå må den varslede stortingsmeldingen legges fram med et konkret og tydelig mål om å ta hensyn til barnas beste i disse sakene.

5 kommentarer:

 1. Jeg er glad du fronter denne saken. Dette er fullstendig uakseptabelt.

  SvarSlett
 2. http://politisk.tv2.no/nyheter/justisministeren-gir-ikke-etter-for-press-om-asylbarna/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ina Roll Spinnangr. Du er en av de mest komiske politikere jeg kjenner i Trondheim. Jeg er selv av ikke vestlig opphav og har erfart hva rasisme går ut på. Du og dine likesinnende i Venstre vil bare slippe inn mest mulig av asylsøkere. Konsekvensen er at slike som meg som ikke har valgt å komme til dette landet blir uglesett. Jeg mener det er helt riktig av regjeringen å sende disse ut av landet. Mange av de som kommer til Norge har blitt smuglet inn i landet. Hvis vi gir beskjed til resten av verden at hvis du får avslag på din asylsøknad kan du bare få barn da får du opphold. Det vil føre til en enda større boom av asylsøkere og innvandrere som kommer hit som økonomiske flyktninger og ikke reelle flyktninger. Er glad dere ligger under sperregrensen. Regner med at dere også havner under den ved neste valg. Uansett håper jeg Høyre og Frp blir så stort at de slipper ha dere med. For et mer kort tenkt parti skal du se lenge etter.

   Slett
 3. Hei!

  1. Dette handler ikke om "å slippe inn flest mulig", men om å la barn som er født i Norge, eller vokst opp i Norge i flere år få vurdert saken på nytt og at utsendelsen burde vært utsatt til Stortingsmeldingen om barn på flukt var på plass.

  2. I denne saken har AP fått kritikk fra flere hold, også fra FRP-ere. Din påstand om at dette vil føre til flere flytkninger må du støtte opp under, det er INGEN erfaringer så langt som tyder på at det er riktig. Det som avgjør hvor mange som kommer hit er krig og elendighet i andre land, ikke hvor mange som får opphold her.

  Når det er sagt har ikke Venstre snakket for "å få inn så mange som mulig", men om å ta i mot den kvoten FN ber oss om.

  SvarSlett
 4. Hei Ina. Jeg har en jobb som gjør at jeg har stor oversikt over flyktninger og asylsøkere som kommer til dette landet. Jobber mot dem daglig. Så jeg vet hvordan de tenker og jobber for å få bli. På grunn av for mange anke muligheter i forhold til utkastelse gjør det at mange velger å få barn for at de da tror de vil ha mulighet til å bli i landet. Det er foreldrenes ansvar at de får barn når det har blitt vedtatt at de ikke innfrir retten til asyl. Menneskesmuglere over hele verden leser og gransker de ulike lands asyl politikk og regler. Når politikere som deg sier at barna bør få bli da sender vi melding ut til alle som vil til Norge. Hvis dere ikke får innvilget asyl, få barn i perioden dere kan anke. Da vil dere få innvilget asyl. Du er så ufattelig kort tenkt. Det samme gjelder romer folket som du har fått innvilget dusj og do til. Nå er de kanskje 10-20 stk. Når dette blir spredd vil det komme mange flere. Hvem er det som skal betale for dine "dumheter"? Vi skattebetalerne. Jeg er oppgitt over deg og andre politikers kortsiktighet i tankegang. Vet også at det var venstre som var med på si at papirløse skulle få jobb i Trondheim. Våkn opp Ina. Du og dine menings feller lever totalt i deres egne verdener. Konsekvensen er at deres politkk fører til økt rassisme i dette landet.

  SvarSlett