11. jan. 2013

Barn først: Markering lørdag kl.12.00

12. januar 2011 ble Maria Amelie pågrepet av politiet like etter at hun hadde holdt et foredrag ved Nansenskolen på Lillehammer. Lørdag12. januar 2011 er datoen som illustrerer at den norske asylpolitikken ofte er streng og urettferdig. Endelig får vi en nasjonal markering av situasjonen til de 544 lengeværende asylbarna i Norge, der hele 24 byer deltar.
Personer med lang tilknytning til riket vårt blir kastet ut. Derfor er dagen i dag markeringsdag i solidaritet med de lengeværende asylbarna. Rett før klokkene ringte inn til jul slo Høyesterett fast at myndighetene ikke praktiserer regelverket feil når de kaster ut barn som har bodd hele livet sitt i Norge. Det viser at regelverket må endres. Stortingsmeldingen om "Barn på flukt" var en ren drøftingsoppgave.

Det er provoserende at regjeringen beskriver problemet, men nekter å hjelpe asylbarna. Høyesterett har i dag avsagt sin dom over regjeringens politikk. Nå trenger vi en ny, blågrønn regjering som tar barns beste på alvor.

Støtt den nasjonale markeringen i dag lørdag 12.januar som i Trondheim er ved Vår Frues kirke i Trondheim kl.12.00!

Her avholdes det markeringer: Bardu, Bergen, Bodø, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Harstad, Haugesund, Husnes, Haugesund, Lillesand, Molde, Oslo, Rjukan, Ski, Sogndal, Stavanger, Svolvær, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik, Vadsø, Voss og Ålesund.

Ina Roll Spinnangr, Leder Trondheim Venstre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar