27. jun. 2013

På gal vei for fremtidens ingeniører

Stortingsmeldingen "På rett vei" ble nylig vedtatt av regjeringspartiene, på tross av massive protester fra ingeniørorganisasjonene, høyskoler, universitet og bedrifter. Meldingen innebærer at alle elever med yrkesfaglig bakgrunn kan gå rett fra fagbrev til høyskoleutdanning, uten spesielle forkunnskaper.Det er skremmende at Regjeringen og Stortinget går i mot en samlet anbefaling fra de tunge teknologiske miljøene i Norge. Regjeringspartiene har trumfet igjennom et forslag som studenter, fagforeninger og alle utdanningsinstitusjonene som tilbyr teknologisk utdanning stiller seg sterkt imot. Hvis veldig mange begynner på ingeniørstudier uten de nødvendige forkunnskaper risikerer vi et enda større frafall enn i dag, i følge Tekna. En annen risiko er at det samlede kunnskapsnivået på de norske ingeniørstudentene går ned.

Tekna og Nito mener at Y-veien har vært en god løsning for å gi de med yrkeskompetanse innen tekniske fag den manglende kunnskapen som trengs for å kunne fullføre en ingeniørutdanning med høy kvalitet. Venstre mener også at kvalitet er viktige enn kvantitet.

Dette vedtaket vil kunne slå bena under norsk teknologisk utdanning og blir forhåpentligvis viktig for en ny regjering å endre på. 

1 kommentar:

  1. Helt enig med deg Ina!
    Jeg skrev selv et lite innlegg for om lag to uker siden, så vet du at vi er flere som har samme budskap: http://studentblogg.tekna.no/kvalitet-vs-kvantitet-i-utdanningen/

    Her støtter vi Venstre 100%!

    Mvh. Kim Allgot, leder av Studentutvalget i Tekna

    SvarSlett