4. mai 2011

Religion og politikk

Bildet er hentet fra denne bloggen
Mange rister på hodet av muslimske grupper som får mye politisk makt i et land og politiske ledere som taler om gud og politikk i samme åndedrag. Hvorfor er det så få som reagerer på at vi i Norge gjør akkurat det samme?

Vi har plassert kristendommen i selve grunnloven, vi har et parti som heter "Kristelig folkeparti" og flere partier skriver at de er"basert på de kristne verdier". Hva skiller de kristne verdiene fra de muslimske, de buddhistiske eller for den saks skyld de humanistiske verdier?
Jeg mener at det er prinsipielt uriktig at en stat favoriserer en bestemt tro. Alle livssynssamfunn bør likebehandles fra statens side, og politikk og religion må holdes adskilt. Vi vet alle hva det motsatte kan føre til i sin ytterste konsekvens; som hellig krig, kvinneundertrykkelse, kamp mot prevensjon eller andre dumme påfunn i guds navn.

Jeg premierer derfor Kristelig Folkeparti som i det miste har starten debatten om man må være kristen for å engasjere seg i politikken deres. La neste steg bli et fullstendig skille mellom stat og kirke i Norge og en slutt på favoritiseringen av kristendommen i skolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar