8. sep. 2011

Kvalitet fremfor kvantitet: Folk først

Rita Ottervik skryter av det hun kaller for full sykehjemsdekning og det rødgrønne utstillingsvinduet. Jeg lurer på når borgerne er klar for å åpne vinduet og ta tak i alt som skjuler seg bak det, som manglende fokus på kvalitet og bemanning i kommunens eldreomsorg.
Arbeidstilsynet har politianmeldt Trondheim kommune for grove brudd på arbeidsmiljøloven i helse- og omsorgstjenesten. Ansattes rettigheter og trivsel har blitt nedprioritert og vi ser tendensene til en kommunal skandale som er mer omfattende enn den kjente Adecco-saken i Oslo.
Bemanningen i helse og omsorgstjenesten påvirker også dem som er avhengig av tilbudet, og det kuttes der det trengs mest. Det kuttes i fritidstilbudet på institusjoner. Handikappete får ikke et individuelt tilpasset fritidstilbud. Trondheim er den storbyen som tvinger flest eldre til å bo på rom sammen med andre mennesker som de ikke kjenner. Politikerne har vært så fokusert på målet om full sykehjemsdekning at de glemmer noe som burde være enda viktigere; kvalitet og verdighet. Vi hører om akutt underbemanning, mangel på opplæring og motstand mot høy kompetanse i eldreomsorgen. Flere dyktige ansatte i helsevesenet kommer bort på stand og varsler om det de mener er uforsvarlig drift av kommunen. Dette er noe Venstre vil ta opp når vi inntar plassene i bystyret etter valget.
Vi er opptatt av å bruke mer på dem som trenger oss mest i Trondheim, og vil jobbe for dette og andre Venstresaker uansett hvem vi samarbeider med etter valget. En stemme på Venstre er en stemme for vår politikk i Trondheim.

1 kommentar:

  1. Eldreomsorg er utrolig viktig, så bra at du skriver om det!
    Jeg synes at de eldre er akkurat like mye verdt som oss yngre, selv om de har levd mye av livet sitt! Kjempeglad for at jeg meldte meg inn i UV, synes Venstre har så utrolig mange flotte meninger!
    MVH
    Hulda

    SvarSlett